Sigrid Husjord – om Benz

Den 40-årige dværg Sigrid Husjord spiller rollen som Benz i “Tvillingerne og Julemanden”. Sigrid Husjord er en norskfødt skuespiller og danser. Hun har bl.a. medvirket i DR-TVs rollespilserie Barda og som Marilyn Monroe i forestillingen “Guldfeber”.

Sigrid Husjord er dværg. Hun er kun 117 cm høj. til Politiken fortæller hun: “Jeg er opdraget til, at jeg er ligesom alle andre, og jeg følte mig aldrig anderledes som barn. Det var først i starten af mine 20’ere, at jeg begyndte at tænke: Wow, jeg er jo ikke større end ham der!, når jeg gik forbi et barn på gaden.”

Sigrid Husjord er født i en lille norsk by på højde med Lofoten og voksede op i Trondheim i en helt almindelig skilsmissefamilie med fire halv- og helsøskende, der alle er af normal størrelse.

I 9. klasse valgte hun drama som valgfag, og i 10. var hun på efterskole med teater som speciale, og efterfølgende var hun ikke i tvivl om, at skuespiller var, hvad hun ville være.

Sigrid Husjord vandt desuden prisen Årets Reumert 2012 i kategorien Årets Kvindelige Birolle for sin rolle i Oliver med et Twist på Nørrebro Teater.

Benz fra “Tvillingerne og Julemanden”: Benz er hushjælp i fyrtårnet hos Dr. Schwartz. I mere end 100 år har hun følt stor omsorg for Regitze og tjent sin herre, Dr. Schwartz, selvom hun ikke deler hans had mod julen.. I virkeligheden er Benz nemlig en rigtig juleelsker, men dette holder hun skjult for sin herre….

Billeder af Sigrid Husjord: