Alex Høgh Andersen – Om William

Her har du mulighed for at læse mere om Alex Høgh Andersen, der spiller rollen som tvillingerne Signe og Peters forkælede storebror William Iversen i TV 2s julekalender 2013 “Tvillingerne og Julemanden”.  Der er sket meget med Alex siden han medvirkede i TV 2 julekalenderen – og han er nu en international kendt skuespiller.. Læs mere herunder.
Alex Høgh Andersen er født d. 20 maj 1994 og er dermed 24 år gammel.  Alex bor i Skælskør med hans forældre og lillesøster. Høgh Andersen har været lærervikar på en skole.

Ikke uvant med skuespil
Alex har været elev på “Eventyrteatrets Dramaskole”, hvor han bl.a. har haft hovedrollen i “Sværdet i Stenen” i Glassalen i Tivoli. “Jeg fik smag for at spille teater, allerede da jeg var otte år og var med i et lokalt stykke, hvor jeg skulle spille Elvis. Forestillingens instruktør var skuespilleren Ulla Jessen, som også er lærer på Eventyrteatret, og hun spurgte, om jeg ikke havde lyst til at søge ind.” fortalte Alex til Berlingske Tidende i 2010.

Da Alex var elev på Eventyrteatrets Dramaskole betød det mange timer af hans fritid – også i transport frem og tilbage til København. Til Søndagsavisen siger Alex grinende at han står i livslang gæld til hans forældre der seks år i træk har kørt ham frem og tilbage til København, for at give ham mulighed for at forfølge drømmen og få erfaring som skuespiller.

Derudover har Alex medvirket i Tv-serien “Outsider” fra 2012, der er i 3. dele, hvor Alex spiller rollen som Viktor.

Kæreste
Alex Høgh Andersen har været kæreste med Rikke Westi, han mødte på Eventyrteatret Dramaskole, men de to er ikke længere kærester og piger – Alex Høgh Andersen er i følge hans Facebook profil single.
Med i TV-musikkonkurrencen “Scenen er din”
Alex Høgh Andersen medvirkede i 2006 i TV 2s store underholdningsprogram “Scenen er din”, hvor Bubber var vært i flere episoder.  Dog måtte den dengang 11-årige Alex, se sig slået af den 12-årige Lotte Bjørnholt Fink i kategorien “Juniorsang” i delfinalen.

I første show af “Scenen er din” sang Alex – “Magi i luften” – og mon ikke også der bliver magi i luften når Alex Høgh Andersen og Co. folder sig ud i “Tvillingerne og Julemanden” i kampen mod den onde Dr. Schwartz?

Julekalenderstjerne
Til Søndagsavisen fortæller Alex Høgh Andersen om hans kommende status som julekalenderstjerne: “Man prøver at forberede sig på “cirkusset”, men man bliver altid overrasket” om oplevelsen med indspilldningerne af “Tvillingerne og Julemanden siger han videre: “Det kræver en skarp prioritering, men det har været en vanvittig oplevelse. Jeg har glædet mig til at komme på arbejde hver gang.”

Næste år kan han ses som Rolf i “Sound of Music” på Borreby Teater i Skælskør og til august som D’Artagnan i “De tre musketerer”, når forestillingen rammer Fæstningen i Korsør.

Om William fra “Tvillingerne og Julemanden”: William er tvillingernes storebror. Han er 17 år og er vild med ishockey. Han har et job i familiens gårdbutik, så han kan tjene nogle penge. Her kommer han til at arbejde sammen med ekskæresten Emma, som han synes er ret så irriterende, da hun stadig er vild med ham. Derfor er William ikke særlig sød overfor Emma.

Ved første øjekast forelsker William sig i den mystiske og smukke pige Regitze, da hun søger job i gårdbutikken.

Kilde: TV 2, Søndagsavisen, Berlingske Tidende
Billeder af Alex Høgh Andersen:

alex_høgh_andersen alex_høgh_andersen alex_høgh_andersen alex_høgh_andersen